Mustar de casa

de Ancutsa in Conserve, 25 Aug 2017 | 6193 vizualizari

 

Pentru ca in ultima vreme am tot experimentat diverse alergii, m-am hotarat sa renunt la anumiti conservanti si coloranti. Astfel ca mi-am facut in casa diferite conserve. Printre ele, si acest mustar de casa. Simplu, dar iute.

 

INGREDIENTE

  • 100 g boabe de mustar
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura otet din vin
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 2 linguri zahar
  • Optional:
  • 1 lingura lapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mustar de casa:

 

Se pun boabele de mustar (eu le-am cumparat din plafar) intr-un vas mai adanc, il puteti folosi pe cel de la blender, cum am facut si eu. Se clatesc in apa rece, apoi se acopera cu un strat generos de apa si se lasa la inmuiat 20 de minute.

Se arunca apa, se clatesc din nou, iar acum se adauga: un strat subtire de apa care sa acopere boabele (asta inseamna cam 3 linguri), otetul, zaharul si sarea. De aceasta data, l-am vrut simplu, asa ca nu am folosit alte mirodenii, insa puteti experimenta dupa plac.

Se lasa la macerat 2 zile, in frigider. Folosind vasul de la blender, i-am pus capacul, asa ca nu a luat nici alte arome din frigider.

Dupa acest timp, se amesteca cu blenderul, cu multa rabdare, pentru ca dureaza ceva pana se omogenizeaza si se sparg bobitele (cam 10 minute mi-a luat mie). Gustandu-l in timp ce il amestecam, mie mi s-a parut cam iute, asa ca l-am inmuiat cu o lingura de lapte, insa acum depinde de gustul fiecaruia.

De mentionat ca nu s-au spart toate bobitele, insa nu ma deranjeaza pentru ca oricum nu intentionam sa arate ca mustarul din comert. Arata chiar rustic asa. Iar gustul este unul iute, usor dulce, dar mult mai aromat si intens fata de cel cumparat, asa ca de-acum imi voi face mustarul in casa si voi experimenta diverse combinatii.

 

Timp total: 2 zile la macerat + aprox 35 de minute pregatire si mixare

Portii: 1 borcan de 300g

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/08/mustar-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mustar de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

26.08.2017, 21:41

Imi place ca l-ai pregatit tu, macar sa vezi cum este fata de cel din comert!

Ancutsa 1

28.08.2017, 13:58

Rocsi, multumesc!

Cofetarul Vesel 1

29.08.2017, 18:45

foarte bun!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta